Korrekt opbevaring af dine knive????

Her er der et forslag til opbevaring af dine Knive!


🤩 Beskyt æggen: Knive som du gerne vil holde skarpe, skal behandles med Respekt, for hvis du ikke gør det, er der større sansynlighed for, at knivene eller - i værste fald - du bliver skadet.
Opbevar din kniv korrekt. Undgå at kniven hviler på æggen. Du opbevarer den korrekt ved at sætte den i knivblokken med skæret væk fra blokken - ikke noget med at lade den glide ned i blokken på samme måde, som du vil håndtere kniven, når du skærer med den.
Der findes et hav af forskellige knivblokke, og Magnetskinner til knive, den ene mere fantasifuld end den anden.Hvilken du vælger er en smagssag, det vigtigste er dog hvordan du sætter kniven i blokken. Vi anbefaler dog at kniven står op, så man lader kniven glide ned i blokken på ryggen eller hænger dem på en Magnetskinne..🤩


Lidt om Keramiske knive:
Bladet på en keramisk kniv er lavet af Zirconium Oxide, dette
materiale er, udover diamanter, det hårdeste materiale man
kender til. Diamanter har en hårdhed på 10 Mohs, Zirconium
8,2 Mohs og Stål mellem 5 og 6 Mohs. Knivene tager ikke mod
smag, lugt og farve. De ruster ikke og beholder ikke lidt "smuds"
i overfladen, som en stål kniv gør.

På grund af den extreme hårdhed, skal knivene ikke slibes i
flere år, men vil blive ved med at være skarpe.

Skulle kniven efter flere år blive sløv, kan man slibe den op igen
med en speciel diamant slibemaskine.

Keramiske knive har måske deres udsende lidt i mod sig, da de ser
meget skrøblige ud. Men selv om man taber dem er der kun en meget
lille chance for at de knækker klingen. Det mest sansynlige er at spidsen
kan knække af, men det kan repareres af fabrikken, eller slibes op på
diamant slibemaskinen.

Hvad må kniven IKKE bruges til:
Man må IKKE udbene større dyr hvor man "brækker" meget i kniven, da
man så risikerer at den knækker.
Man må IKKE skære eller hakke i ben og knogler da det kan skade kniven.
Man må IKKE skære dybfrossen mad/kød med den, da det øgede press
kan gøre at man brækker klingen midt over eller laver hakke i klingen.
Man må IKKE skære ned i sten og marmorplader eller lignene hårde overflader.
Man bør kun skære ned i spækbrædder lavet af træ eller plastic.

Rengøring bør foregå ved "håndvask" med varmt vand og sæbe. Knivene
kan godt tåle opvasker, men pga. den lave vægt i klingen, kan man risikere
at kniven vil blive slynget rund mellem de andre ting, i opvaksmaskinen og
derved komme til skade, ligeledes vil limen i håndtaget gå i opløsning i
opvaskemaskinen efter et par måneder.


Med Venlig Hilsen
Skærsliberen.














Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

25.03 | 15:18

Hej Mogens, søgte på knivsliber på Bornholm, og du kom op. Vi bor i fritidshus i Ibsker og vil høre, om du kan slibe et par knive for os inden påske? Palle

...
23.10 | 15:28

Hej Mogens,
Morten og jeg har lige været omkring din fine hjemmeside - godt gået.
Kærlig hilsen
Morten og Birgitte

...
13.10 | 00:20

Du er ikke helt uden evner.!!

...
12.10 | 19:07

Det er en rigtig flot hjemmeside. Tillykke med den! Gad vidst, om I kan slibe kniven på min gamle Flymo græsslåmaskine?

...
Du kan lide denne side
Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE